Proteklog vikenda Bužim je bio domaćin XI državnog festivala rada srednjih tehničkih i stručnih škola kojeg organizira Udruženje nastavnika i saradnika srednjih tehničkih škola Federacije BiH. Domaćini ove manifestacije, Mješovita srednja škola “Hasan Musić” i Općina Bužim ugostili su osam stotina takmičara i oko 300 mentora-nastavnika. Tradicionalno takmičenje srednjih tehničkih i stručnih škola održano je po 11. put u našoj zemlji, a učenici su se takmičili u četiri discipline. Na Festivalu rada predstavile su se škole iz trideset i četiri grada iz cijele Bosne i Hercegovine, a na kraju takmičenja najboljima su dodijeljene nagrade i priznanja. 
Naši učenik Aldin Vladavić osvojio je treće mjesto u konkurenciji zanimanja-stolar, a prvo mjesto učenik Mario Filipović u konkurenciji zanimanja-tehničar finalne obrade drveta. Izložbeni radovi bili su učenika Almina Ivazovića, Nihada Kurtovića i Muamera Šahića.
Učenici su bili u pratnji pomoćnika direktora Ibrahima Karačića i mentora-nastavnika Senaida Gušića kojima upućujemo iskrene čestitke, a našim učenicima veliko bravo za ostvarene rezultate i uspješno predstavljanje škole.

 Od 16. do 26. aprila u našoj školi je organiziran Program obuke u obrazovanju odraslih pod nazivom “Formiranje centra za ljekobilje”. Članice projekta u okviru terenske nastave posjetile su firme Boletus, Hadžići i Medimpex, Vogošća.
Direktori firmi Boletus, Hadžići, g. Salko Pašić, i Medimpex, Vogošća, gđa Indira Turčalo-Maksumić, iskazali su toplu dobrodošlicu, te im se zahvaljujemo na ustupljenom terminu posjete i pruženim korisnim informacijama.
Nakon mnogo sati podučavanja, praktične potvrde znanja, odgovorno i spremno 26. aprila pristupile su popunjavanju evaluacijskih testova znanja vrijedne članice projekta: Amina Amna Grabovica, Senka Ivković-Bešić, Enisa Fako Mostarlić, Adisa Šabaredžović, Fatima Lutvić-Avdić, Amira Hubanić, Samra Šahić, Hidajeta Nikšić Keško, Amela Nuspahic Turković, Mirela Krupalija, Nermina Lihovac, Mileća Hasković, Biserka Sabljaković, Alma Papić i Enisa Alendar.
Zahvaljujemo se svim članovima projekta i čestitamo na uspješno završenom program obuke. Kafa nije izostala…

  

  

 

Sinoć se naša 126/127. generacija maturanata veselila i proslavljala posljednje školske dane i kraj srednjoškolskog obrazovanja. Čestitamo im na ustrajnosti i marljivosti i želimo im puno sreće u daljem radu! Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova!